Targonca, raklapemelő

Elektromos raklapemelő targoncák

Az elektromos raklapemelő targoncák különböző felhasználási területei

Az elektromos raklapemelő targonca bevezetése az anyagmozgatási piacon megváltoztatta a hagyományos kézi emelőkkel szemben támasztott elvárásokat és felhasználást. Ahhoz, hogy megértse, hogyan használható az elektromos raklapemelő, először meg kell értenie, honnan fejlesztették ki.

Mi az a kézi raklapemelő?

Az anyagmozgató iparban a kézi raklapemelőket többféle néven is ismerjük: raklapemelő, raklapmozgató, raklapszállító és a leggyakoribb a béka.

Egyszerűen fogalmazva a kézi raklapemelő egy eszköz a raklapok emelésére és szállítására. A raklapemelő a rakodóberendezések legalapvetőbb formája, és különböző iparágakban raklapok mozgatására szolgálnak raktári vagy kiskereskedelmi környezetben.

A szabványos raklapemelők közül a technológia fejlődésével az iparban az elektromos és félig elektromos raklapemelők is fejlődtek.

Mi az elektromos raklapemelő? Az, ahol a kézi emelőkocsi javította a hatékonyságot és a munkahelyi biztonságot, az elektromos emelőkocsi megváltoztatta a piacot. Bevezetése óta az egyik legsokoldalúbb anyagmozgató eszközzé vált. Az elektromos eszköz lehet félig vagy teljesen elektromos.

Félelektromos raklapemelőt úgy tervezték, hogy a két funkció közül csak az egyiket segítse elektromos meghajtással, az emelést vagy a haladást.

A hagyományos hidraulikus, kézi emelő fejlesztésének leghatékonyabb módja, ha elektromos energiát használnak a haladás segítésére, és az emelést kézi úton hagyják. Az EP Equipmentnél így készítik a félelektromos raklapemelő modelleket, ilyenek például: 15EHJ, 18EHJ és a HPL152

Ez a megoldás alacsonyan tartja a berendezés költségét, mivel a raklapemelőnek csak egy funkciója elektromos. A kézi raklapemelők ergonómiáját tekintve egyértelmű, hogy a kezelő számára a legnagyobb megterhelést a nehéz teher húzásakor alkalmazott erő adja. A teherautó mozgásához szükséges lendület megteremtése érdekében a kezelőnek nagyobb erőt kell kifejtenie, mint amennyi szükséges ahhoz, hogy az eszköz felemelje az árut. Ez azt jelenti, hogy a munkahelyi sérülések és a kezelő kényelmetlenségének legnagyobb kockázatát a kézi hajtás okozza, nem pedig az emelés. Az elektromos emelés nagyszerű kiegészítő a teljesen elektromos modelleknél, de nem annyira lényeges, mint az elektromos haladás.

Elektromos raklapemelők

Ha a hatékonyság és a kezelő biztonságának optimalizálására törekszünk, a teljesen elektromos raklapszállító kiválasztása a legjobb. A teljesen elektromos raklapemelő egyesíti az elektromos hajtást és az elektromos emelőt, hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb anyagmozgatási megoldást hozza létre.

Az elektromos raklapszállítók előnyei a következők: fokozott hatékonyság, fokozott kezelői biztonság, nagyobb teherbírás és ami még fontos, hogy rámpán való használatra is alkalmas. A különféle modellek és specifikációk révén az elektromos raklapemelőt szinte minden iparágban használják. Szupermarketek és kiskereskedelem, gyárak pufferterületei, szállítmányozók teherautói számára is kiválóan alkalmasak. Használhatók keskeny folyosókon, stabil és biztonságos áruszállításra, könnyű és rugalmas megoldások minden terület számára.

Szupermarketben vagy kiskereskedelmi környezetben gépesítésre van szükség az áruk gyors és hatékony szállításához anélkül, hogy a vásárlókat veszélyeztetnénk. A személyzet gyakran kevésbé jártas a nagyobb anyagmozgató berendezések kezelésében, mint a raktári dolgozók, így a műveletnek könnyűnek és egyszerűnek, de biztonságosnak kell lennie. Az EPL154, az EPT153(1) vagy az EPT12-EZ típusokat a stabilitás és a biztonság szem előtt tartásával tervezték, miközben kompakt és könnyű alvázuk van.

Az EP Equipment innovatív lítium-ion technológiájának köszönhetően mindegyik modellnél lehetőség van a karbantartásmentes akkuk cseréjére, időszakos töltésére, mindenkor rendelkezésre tudnak állni. Az EP kisméretű Li-Ion raklapszállítói tökéletesek a szállításhoz és teherautók rámpáiról a boltokba történő szállításokhoz. Ezekben az iparágakban olyan teherhordó gépekre van szükség, amelyek könnyű alkatrészekkel rendelkeznek és nincsenek támasztókerekeik. Ezek a funkciók biztonságossá teszik a járdák és a járdaszegélyek kezelését, valamint ezeknek a modelleknek a használatát az emelőhátfalakon.

Az utolsó kilométeres szállításokhoz szükség van egy alkalmazkodó és könnyű berendezésre, amellyel biztonságosan szállítható az áru a teherautóból a boltba.

Raktár és logisztika területére az iparibb kiviteleket, nagyfrekvenciás töltővel rendelkező gépeket ajánlunk, az áruszállítás mennyisége, a nehéz rakományok, az utaztatás és szállítás távolságai okán. A raktárban és a logisztikában az elektromos raklapemelő targoncák használata általában intenzívebb, mint a kiskereskedelmi környezetben.

A gyorsabb ütemű működés, a nagyobb teherbírás és a nagyobb távolságok miatt megfelelő műszaki jellemzőkkel rendelkező elektromos targoncákra van szükség. Ilyenek például a WPL201, KPL201, EPT WA modellcsaládok tagjai.

Az EP WPL 201 egy nagy teljesítményű gép, amelyet kifejezetten raktári használatra terveztek. Ez egy nagyszerű eszköz a be- és kirakodáshoz – az opcionális támasztókerekekkel-, amely növeli a stabilitást. Az EP 20WA és KPL megterhelő szállítási műveletekhez és ipari felhasználáshoz ajánlott.

Szintén a nagy távolságú utazás és szállítás, nehéz terhek, gyakori használat, műszakos használat miatt tervezték az RPL sorozatot.Ez a modell a közepes és nagy távolságú szállítási feladatokhoz ajánlott, mint például a dokkban történő be- és kirakodáshoz és a rakodóteres alkalmazásokhoz. Az elektromos szervokormány alapfelszereltsége egyedülálló tulajdonság a nagyobb termelékenység és ergonómia érdekében.

Fel tud menni egy raklapemelő egy rámpán? Az elektromos raklapemelő targoncák felhasználásának vizsgálatakor felmerülhet a kérdés, hogy a berendezés képes-e kezelni az alkalmazást. Ennek a kérdésnek a megválaszolásakor mérlegelnie kell, hogy milyen típusú eszköze van. A kézi emelők nem alkalmasak rámpás használatra, ami azt jelenti, hogy ez további előnye az elektromos raklapemelő modell választásának. Az EP Equipment

minden berendezésének adatlapja megadja azt a lejtést, amelyen minden modell biztonságosan üzemelhet.

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE